Kreditupplysning & UC

För att du ska kunna låna pengar akut så krävs det att din ansökan blir godkänd för att en utbetalning kan börjas. En del långivare tar en s.k. kreditupplysning av dig hos UC för att se om du har vad som krävs för att låna pengar online. Att gå igenom en kreditupplysning hos UC är inte alltid nödvändigt om du skulle vilja slippa det. Det finns gott om långivare på nätet som inte tar en kreditupplysning på dig som vill låna pengar.

upplysningscentralen-kreditupplysning-ucLåna utan UC

Skulle du vilja undvika en kreditupplysning hos UC när du vill låna pengar? Då kan du ta hjälp av vår lilla lista här nedanför. Där har vi radat upp de företag som vi rekommenderar när du vill låna pengar snabbt på nätet. Vi har även tagit med om de gör kreditupplysning av dig hos UC när du skickar in din ansökan. Att veta om ett företag gör en kreditupplysning av dig är bra att känna till.

  • Ferratum – Tar ingen kreditupplysning hos UC
  • Meddelandelån – Tar ingen kreditupplysning hos UC
  • Monetti – Tar ingen kreditupplysning hos UC
  • Vivus – Tar kreditupplysning hos UC
  • ViaConto – Tar ingen kreditupplysning hos UC

Vill du lära dig mer om snabblån utan uc så rekommenderar vi sajten Lånium.com. Klicka på länken för att komma till deras guide.

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en kontroll som din långivare kan göra av dig när du ansöker om att låna pengar online direkt. En kreditupplysning tas hos UC (Upplysningscentralen) där de samlat information kring din ekonomi. I en kreditupplysning så kan du långivare direkt se om du tidigare haft betalningsanmärkningar eller ärenden hos kronofogden. Med en kreditupplysning hos UC så kan även din långivare se hur mycket pengar som du tjänar under ett år. Denna information som din långivare får från en kreditupplysning är nog för att de ska kunna godkänna ett lån till dig. De som inte tar någon kreditupplysning på dig litar istället i god tro att du kan betala tillbaka ditt lån.

Vet du med dig att du inte kommer att bli godkänd om du går igenom en kreditupplysning, så kan det vara bra att låna hos en kreditgivare som inte tar någon kreditupplysning hos UC. I vår lilla lista hittar du snabbt till långivare som inte tar någon kreditupplysning av dig hos UC.

Upplysningscentralen

Upplysningscentralen (UC) är Sveriges största företag inom kreditupplysningar. Det är inte endast kreditupplysningar som UC arbetar med, utan de hjälper även till med kreditbevakningar och beslutsunderlag. Upplysningscentralen är ett företag som många långivare väljer att använda sig av när de vill kolla upp sina potentiella kunder. Det är viktigt att du inte tidigare har slarvat med din privata ekonomi för att ha en godkänd kreditupplysning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *