Vanliga frågor

Det finns en hel del frågor som många låntagare gärna vill ha svar på innan de ansöker om ett lån. Det kan alltid vara bra att känna till så mycket som möjligt om ditt lån innan du väljer att ansöka om det. Vi har valt att rada upp flera frågor som kan dyka upp när du vill låna pengar på nätet. Vi hoppas självklart att vår sida kan vara till en bra hjälp när du vill ansöka om ett lån för första gången. Läs gärna igenom våra frågor och svar och se om du lär dig något nytt om lån på nätet.

frågor-lån-kreditKan alla människor i Sverige låna pengar online?

Nja, alla människor i Sverige har naturligtvis rätten att ansöka om ett lån. Det är dessvärre inte alla som blir beviljade ett lån. Det finns lite olika regler hos alla de olika kreditgivare på nätet. Därför rekommenderas du att läsa igenom vilka villkor som din långivare har. Jämför sedan med din egen situation för att se om du har chansen att låna pengar. Nedan finns några regler som gäller hos de allra flera långivare.

  • Ålder – Alla långivare kräver att du är minst 18 år för att låna pengar
  • Medborgarskap – Det är ett krav att du är svensk medborgare för att låna pengar
  • Skuldfri – Du ska inte vara för hårt skuldsatt hos kronofogden eller hos inkasso-bolag.

Hur lång tid tar det att låna pengar på nätet?

Hos de allra flesta långivare så går det väldigt snabbt för dig att skicka in din ansökan, samt få den granskad. Skulle din ansökan gå igenom så kommer du att snart ha pengar på ditt bankkonto. Så snabbt som du har blivit godkänd, och accepterar ditt erbjudande så kommer en utbetalning att startas. Denna utbetalning tar i regel inte mer än 24 timmar, och minst 1-3 timmar. Det innebär att du kan låna pengar, och snabbt kunna använda dem.

Vad händer om jag inte betalar tillbaka mitt lån? 

Att inte betala tillbaka pengar som man har lånat på nätet är ingen bra idé alls. Skulle du slarva med att betala tillbaka pengar som du har lånat så kommer din skuld troligen bli större. De flesta kreditgivare på nätet lägger nämligen till en förhöjd ränta eller extra avgifter för dig som inte betalat tillbaka ditt lån.

Kan jag undvika en kreditupplysning?

Ja, det finns företag som väljer att låna ut pengar till dig trots att de inte gör en kreditupplysning hos UC. Du kan läsa mer om att låna pengar utan UC här.

Jag har hört om gratis lån? Går det att låna pengar utan ränta?

Absolut! Det finns de långivare som väljer att erbjuda sina kunder ett gratis lån av pengar utan ränta. Det är däremot viktigt att du är införstådd att detta gäller endast mindre summor (upp till ca 6000 kronor). Det är även en kortare återbetalningsperiod om du vill låna pengar gratis. Oftast har du en månad på dig att betala tillbaka ditt lån räntefritt och därmed gratis.

Hur ansöker jag ett lån?

Att ansöka om ett lån på nätet är inte alls svårt. Det enda som krävs att du gör är att gå till den långivare som du helst vill låna pengar av. Du går till deras hemsida där du snabbt kan se ditt ansökningsformulär. Sedan väljer du endast hur mycket pengar du vill låna, och under hur lång tid. Sedan skickar du in din ansökan till din långivare. Du väntar därefter på ett svar från din långivare om du blir godkänd, eller inte godkänd att låna pengar.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *